keskiviikko 28. kesäkuuta 2017

PS. blogin teknisiä taustatietoja

Joku saattaa olla kiinnostunut miten ja millä laitteilla tätä blogia on tehty ja ylläpidetty.

Pinttyneenä Google-käyttäjänä valitsin blogialustakseni jo vuosia sitten Googlen Bloggerin. Se on mielestäni riittävän hyvä ja integraatio muihin Googlen resursseihin on toimiva. Toisin sanoen esimerkiksi ottamani valokuva tallennettuna Googlen kuvapalveluun on samantien ja ilman lisätoimenpiteitä myös bloggerin käytettävissä tai blogiin liittämäni kuva hoituu automaattisesti myös kuvapalveluun.
Lisäksi blogger on saatavissa kätevähkönä appsina Android-puhelimeeni. Appsilla päivitysten teko onnistuu offline ja kun verkkoyhteys on saatavilla, voin uploadata kaikki valitsemani postaukset kerralla.
Appsilla ei ole kovin kätevää muokata (esimerkiksi vaihtaa kuvien järjestystä) valmiita, jo julkaistuja blogikirjoituksia tai tarkastella tilastotietoja, mutta sitä varten voi avata mobiililaitteenkin selaimeen varsinaisen blogger-näkymän. Sitä ei ole ihan helppoa käyttää pienestä selainikkunasta, mutta onnistuu paremman puutteessa.

Kaikki itse ottamani valokuvat ovat tällä kertaa otettu vuoden 2015-mallisella Samsung A3-puhelimella. Kamera ei varmasti ole huippuluokkaa, mutta päivänvalossa ja ilman tele-ominaisuutta otetut kuvat toimivat ihan hyvin blogissa. Aikaisempina vuosina olen käyttänyt erillistä, oikeaa kameraakin, mutta tässä "puhelimessa on kaikki" -ratkaisun vaivattomuus on ylivoimaista: samalla laitteella voi kuvata, kirjoittaa, taittaa ja ladata blogin.
Tässä pätee se vanha matkavalokuvaajan viisaus: vain otetut valokuvat ratkaisevat, ei ole merkitystä kuinka hyvä kuva sieltä ja tuolta olisi tullut sillä täydellisellä järjestelmäkameralla ja sopivalla linssillä, jos sitä kuvaa ei koskaan ehditty tai jaksettu ottaa...muistoiksi kelpaavat kökömmätkin kuvat kunhan niitä vain on!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti