maanantai 26. kesäkuuta 2017

Planes, trains and automobiles

Kerrankin voi sanoa että otsikko pitää meidän osalta paikkansa.

Seuraavassa summaan mitä tästä matkasta tuli opittua ja mitä tekisin ehkä toisin, ehkä joku teistä lukijoistamme harkitsee vastaavaa matkaa ja tässä ainakin muutama matkallamme huomaamamme asia.

Ajoaikataulumme ei ollut sinänsä liian tiukka, mutta olisi kaivannut 11 päivän keskiosiin "viikonloppua" eli sellaista majoituskohdetta, jossa olisimme olleet vähintään kaksi yötä peräkkäin vaihtamatta hotellia.
Visaisempi kysymys onkin sitten, missä tämä paikka olisi voinut olla: kuten aiemmin olen todennut, osa pikkukaupungeista ovat aika kuolleita ja osa isommista taas liian laajoja ja hankalia välimatkojen suhteen.

Yleisesti ottaen osa majoituspaikoista olisi voinut sijaita ns. kaupunkien Downtowneissa eikä näillä uudenaikaisilla Business Strip-alueilla. Me valitsimme tällä matkalla näin, koska halusimme asua molemmat omissa huoneissamme, kohtuuhinnalla, mutta silti siisteissä ketjuhotelleissa.

Autonvuokraaminen kannattaa aloittaa jonkin ison kaupungin lentokentän noutopisteestä. Siellä on aina suurempi varaston ja valikoima autoja ja näin saattaa välttää meille tapahtuneen sekoilun väärästä autoluokasta.

Kalifornian rannikolla lomailuun kannattaa panostaa: ns. Big Surin alue on kuulemma todella kaunista seutua, mutta vaatii vähintään muutaman päivän lisää aikaa Länsi-rannikolla.

New York Times Squaresta sen verran että moni hotelli mainostaa huonenäkymillä Times Squarelle, mutta tässä on nyt faktaa: Paras näkymä huoneista on Marriott Marquis -hotellista ja tämä siksi, että sen huoneet ja koko rakennus on poikittain suhteessa Broadwayhin ja 6th Avenueen. Kaikki muut hotellit ovat katujen suuntaisesti, eikä korkeasta rakennuksesta silloin näe suoraan alaspäin alla olevia katuja.
Näitä toiseksi parhaita vaihtoehtoja ovat W Hotel Times Sq. ja Doubltree Suites Times Sq., jossa asuimme tällä matkalla.

Route 66:n osavaltiot ovat järjestyksessä idästä länteen seuraavat:
Illinois
Missouri
Kansas
Oklahoma
Teksas
New Mexcio
Arizona
Kalifornia

Omasta mielestäni näkemisen arvoiset osavaltiot tärkeimmästä alkaen ovat seuraavat:
New Mexico
Arizona
Oklahoma
Kalifornia
Illinois
Missouri
Kansas

Eli länteen tämä toinen lista painottuu. Jos minulla ei olisi aikaa tai mahdollisuutta ajaa kuin osa reitistä, lähtisin matkaan joko Oklahoma Citysta tai Amarillosta (TX) kohti Los Angelesia ja ajaisin vaikka hitaammin tämän puolikasreitin.
Tietenkin Texola on paikka, jota ei voi koskaan jättää käymättä, goes without saying.



Ja vika neuvo on ottaa tueksi tämän mainion kirjan tuorein painos esim. Amazon.com ista:




Lisää neuvoja tarvittaessa tämän blogin kommenttipalstan kautta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti